DKV gesloten vanwege Coronavirus

Update: alle maatregelen zijn verlengd tot tenminste 28 april

Kanovaren in Corona tijden

Nederland heeft ferme maatregelen getroffen tegen de verspreiding van het coronavirus. De overheid roept nadrukkelijk op om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen en om bijvoorbeeld anderhalve meter afstand tot andere personen te bewaren. Voor de sportwereld komt dit er op neer dat alle sportcompetities en sportfaciliteiten in ieder geval tot en met 28 april 2020 stil komen te liggen om zo de verspreiding van het virus af te remmen.

DKV is dus gesloten. Bij DKV staat de gezondheid en veiligheid van onze leden voorop! DKV organiseert dus geen sportactiviteiten totdat de maatregelen veranderen. Dus geen training, geen wedstrijden, toernooien of toertochten. En ook geen inloop, kantinebezoek of training in de sportzaal. We raden iedereen af om te gaan varen, de kleedkamers zijn buiten gebruik. Deze maatregelen gelden tot nader bericht, check dus vaak deze website.

Recreatief kanovaren is wel goed om een beetje beweging te hebben en om afstand te nemen van dagelijkse beslommeringen. Hoe doe je dat veilig met aandacht voor je gezondheid in tijden van sociale onthouding? Hier een paar dringende adviezen:

• Gebruik geen DKV boten of verenigingsmateriaal;
  • Wil je bij je eigen boot? Je mag alleen bij de ligplaatsen in de grote botenloods komen, de rest van de accommodatie is buiten gebruik gesteld;
  • Loop in directe route door de botenloods naar je boot en je materiaal;
  • Raak zo min mogelijk dingen aan. Sluit wel alle deuren altijd goed af;
  • Blijf niet hangen voor grote of kleine verhalen;
  • Als je onderhoud wil doen aan je boot, neem ‘m mee naar huis!

Ga je toch alleen varen?

• Kies voor minder populair vaarwater, dan hou je makkelijker afstand;
  • Veilig voor corona, maar gedraag je veilig op het water!
  • Vaar alleen op water dat past bij je ervaring! Vermijd groot water!
  • Veilig kanovaren betekent dat je gekleed bent voor het weer;
  • Neem het materiaal mee wat past bij je tocht en het vaarwater;
  • Informeer vrienden of familie waar je vaart;
  • Neem geen onnodige risico’s.

Ga je varen met vrienden?

• Beperk het aantal meevaarders, nu is 1 tot 3 echt genoeg. Doe geen groepsapp oproep;
  • Hou onderlinge afstand aan, op het water en op het droge;
  • Raak alleen je eigen materiaal aan.
  • Praat met elkaar maar deel geen eten of drinken met elkaar;

Go Paddling with social distance   Vaar veilig, voorkom dat je elkaar moet helpen, vermijd onnodige risico’s. Hou er rekening mee dat als iemand in nood raakt er een besmettingsgevaar is. Wil je dat gevaar niet lopen? Ga dan niet varen. Het is geen optie om iemand in nood niet te helpen!

met dank aan https://paddling.com/learn/practice-social-distancing-go-paddling