Jeugdkamp 2022

Ben je tussen de 8 en de 16 jaar oud? Doe dan mee met ons jeugdkamp op 8 t/m 10 juli. Kijk hier voor meer informatie en opgeven.

Jong en dol op watersport?

De jeugdgroep van de deventer kano vereniging is weer begonnen met trainen. Doe jij mee?

Aanbod:
Wij bieden 8 jeugd introductielessen aan die erop gericht zijn om de beginselen van het kanovaren aan te leren, zodat je lekker in de boot zit en veilig op de IJssel kunt varen.


Wat ga je leren:

  • De basis van het kanovaren
  • Varen in verschillende kano’s
  • Snuffelen aan de verschillende disciplines
  • In en uit stappen
  • Verschillende peddelslagen
  • Sturen, stoppen, bochten varen en draaien met de kano
  • Veilig varen op de IJssel, om leren gaan met de stroming en scheepvaart
  • Omslaan en veilig uit de boot komen

 

Praktische zaken:
De lessen worden gegeven vanaf het terrein van de Deventer Kano Vereniging. Er wordt gebruik gemaakt van materiaal (kano’s, peddels en zwemvesten) van DKV. Onder leiding van ervaren trainers wordt er gevaren in de Cebecohaven, op de IJssel en op het zandgat (Veenoordkolk). Tijdens de jeugdtraining komen verschillende disciplines binnen onze vereniging (recreatie varen, wedstrijdvaren, kanopolo) aan de orde.
In het winterseizoen is het te donker om 's avonds nog te varen, daarom wordt er hard gelopen en in onze eigen sportzaal bij het clubhuis worden diverse oefeningen gedaan.
Na verloop van tijd kunnen de jeugdleden doorstromen naar verschillende disciplines. Voor gedetailleerde informatie hierover kunt u vinden onder het kopje vlakwater wedstrijd, kanopolo, toer & recreatief varen en wildwatervaren. 


Open avond:
Elke maandagavond is er open avond bij de DKV. Tijdens deze avond is iedereen van harte welkom om binnen te komen lopen en mee te doen met de jeugd introductielessen. Zorg voor makkelijke kleding, die nat mag worden (spatwater, omgaan) en een droge set kleding plus handdoek, voor het geval dat.


Trainingstijden:
De jeugdtraining vindt plaats op de maandagavond van 19.00 tot 20.00. 

 

Prijzen:
€50,- p.p. (inclusief kosten voor materiaal) voor 8 introductielessen. Wil je na de cursus lid worden van de vereniging dan krijg je €30,- korting op de contributie! (ouders kunnen ook meevaren)


Contact:
Voor aanmeldingen kunt u een mail sturen naar dkvjeugd@deventerkanovereniging.nl