Vlakwater wedstrijd

Binnen de Deventer Kano Vereniging is er een grote wedstrijdgroep actief. Gedurende het seizoen worden er wedstrijden in binnen- en buitenland bezocht en worden vele medailles door de DKV’ers in de wacht gesleept.

Trainingswater is de Veenoordkolk (ook wel het Zandgat genoemd), de IJssel en de Bolwerkersplas. In de winter wordt er hard gelopen, krachttraining gedaan en op ergometers getraind in onze eigen sportzaal.

[IMAGE]

Het wedstrijdvaren speelt zich voornamelijk af in boten van de zogeheten K-klasse. Daarin kent men drie varianten: de K1, voor één persoon, de K2 voor twee en de K4 voor vier personen. Er wordt gevaren over verschillende afstanden. Sprint tot 200 meter, korte baan van 500 tot 1.000 meter en lange baan van 1.000 tot 5.000 meter. De afstand is afhankelijk van de leeftijdsklasse waarin de vaarder uitkomt. Ook is er de marathonklasse; deze kan variëren van 14 tot 120 km.

De wedstrijdsport heeft de Deventer Kano Vereniging vele kampioenen gebracht. Door menig DKV-er is er deelgenomen aan Olympische Spelen, Europese en Wereldkampioenschappen, waarbij op hoog niveau werd gepresteerd.

Lijkt het je leuk om een keer met ons mee te varen? Neem dan contact op.