DKV-vloot verder uitgebreid

Wildwater jeugdboot

Tijdens de eskimoteercursus in januari en februari hadden we een jonge cursist. In ons assortiment jeugdboten hadden we eigenlijk geen geschikte boot voor hem. Binnen de vereniging hebben we gekeken of er nog smalle jeugdboten beschikbaar waren. Helaas leverde dat niets op. Daarom hebben we bij Arjan Bloem een nieuwe jeugd
wildwaterboot aangeschaft. Op zondag 7 april is de boot door Reinoud en Ab meegenomen.

Nu ligt er bij ons in vak H een fonkelnieuwe rode Piranha Rebel. Deze is dus voor smalle kleine
jeugdleden die willen wildwatervaren of die aan de eskimoteercursus meedoen.

  

Twee "nieuwe" toer/zeekajaks

Via de website heeft een oud-lid twee zeekajaks aangeboden: een Prion type Seayak (1996) en Inuit type Arrnag (1988). De Prion Seayak is een stevige PE-boot met schotten en luiken. De Inuit Arrnag is glasvezelversterkte polyester zeekajak met schotten en luiken en een scheg.

Beide boten zijn met peddels en spatzeil gratis aangeboden door dhr Ed Nijenhuis uit Brummen. Ed is
een oud lid van onze vereniging waarbij zijn vader ook geruime tijd in het bestuur gezeten heeft. Een aantal van de oudgedienden kennen zowel hem als zijn vader.

Op een maandagavond 15 april ben ik met de auto naar Brummen gereden. Na een kop koffie en een gesprek over zijn betrokkenheid bij de vereniging en over kajak varen hebben we de boten opgeladen. Namens DKV heb ik als blijk van onze dank Ed een kadobon gegeven.
Beide boten zijn inmiddels door Guus in de verenigingsvloot opgenomen. Maarten zorgt voor een aantal nieuwe dekluiken, want die waren wel aan vervanging toe. Ook de belijning moet nog een keer vervangen worden. 
Met deze boten hebben we weer meer keuze voor de cursisten van de beginnerscursus en voor de verenigingsleden zonder eigen boot.

Via deze weg nogmaals onze hartelijke dank aan dhr Nijenhuis.

 

Paul van der Lee

 

Terug