Persbericht open dag

Kanoën: een sport voor jong en oud!

Kom kennismaken met kanoën kan op 13 april op de open middag van de Deventer Kano Vereniging. Van 13.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om te komen proefvaren. Stap zelf in de kano en vaar een proefrondje in verschillende soorten kano`s, onder deskundige begeleiding van onze leden. Neem voor de zekerheid droge kleren mee. De prachtige locatie van onze vereniging met het uitzicht op de IJssel is op zich al de moeite waard om te komen kijken en de koffie staat klaar. 

Kanoën is de meest veelzijdige watersport: van de natuur genieten als toervaarder, jezelf uitdagen als wedstrijd vlakwatervaren of in een team als kanopoloër. Toervaren op de IJssel, met een groep de Wieden verkennen of een kanotrektocht in Duitsland. Met de vlakwaterkanoërs naar een wedstrijd of met de kanopoloërs naar een toernooi. Dat is allemaal mogelijk bij de Deventer Kano Vereniging. 

Lijkt het je wat? Meldt je dan aan voor een van de cursussen. Het enige wat je nodig hebt is een zwemdiploma en zwemkleding. Kano, peddel en zwemvest worden door DKV verzorgt. 

DKV organiseert in mei voor jeugd en volwassenen cursussen om te leren kanovaren:

-       Vanaf 1 mei kun je elke woensdag starten met de kanopolo beginnerscursus, waarbij je in 8 keer kunt kennismaken met kanopolo. Kosten 60 euro. De eerste keer is een vrijblijvende kennismaking.

-       Vanaf 7 mei wordt de beginnerscursus toervaren gegeven. In 6 dinsdagavonden vanaf 19.30 leer je kanotechnieken en wat je moet weten over het varen op een rivier. Kosten 100 euro.

-       Voor jeugd van 8-18 jaar is er de jeugdcursus. In 6 lessen op een speelse manier kanotechnieken leren. Daarna kun je verder met wedstrijdvaren of kanopolo bij de jeugd. Startdatum en tijd worden nog bepaald, kosten 60 euro.

En bevalt het, dan wordt je lid van DKV en verrekenen we het cursus bedrag met het lidmaatschap. 

Inschrijven kan op de open dag of direct in via het formulier op www.deventerkanovereniging.nl > Contact. Je kunt ook mailen naar info@deventerkanovereniging.nl of bellen met 06-40291184 voor meer informatie.

DKV zit aan de Gashavenstraat 9 in Deventer (afslag in de bocht na de sluis richting Zutphen).

Meer informatie over de kanovereniging, tochten, trainingen, kanodisciplines vind je op: www.deventerkanovereniging.nl

Terug