Schoonmaak van de IJsseloever door DKV

Enige weken geleden was er een krantenartikel van de IVN gepubliceerd, waarin ze vroegen naar verenigingen uit Deventer die door het opschonen van IJsseloevers in de gemeente Deventer  €250,00 wilden verdienen.

Dankzij de tegenwoordige snelle media (verenigingsapp en mail) hadden we binnen enkel dagen genoeg respons om ons aan te melden. Na een spannende tijd van afwachten kregen we het verlossende woord van de IVN. De Deventer Kano Vereniging was één van de geselecteerde verenigingen in Deventer.  

 

Donderdag 29 oktober 2019 

De IVN, Deventer Schoon familie en de Gemeente gaf de vijf Deventer verenigingen uitleg over het hoe, wat en waarom! Allemaal heel goed geregeld.  

 

Zaterdag 2 november was het dan zover. 

Exact om negen uur op de Rembrandtkade, de Jachthaven de officiële opening door de Wethouder. Daarna het uitdelen van materiaal zoals vuilniszakken en grijpers. Daarna snel naar het botenhuis. 

Ondertussen bij de helden op de in het natte gras 

De schoonmaakploeg, 15 mensen van DKV, kwamen om 8.45 uur bij elkaar, om instructies te krijgen over hoe we de schoonmaak zouden aanpakken. 

De Deventer Schoon familie had gezorgd voor materiaal, handvatten om plastic zakken in te hangen, handschoenen en knijptangen. We verdeelden ons in twee ploegen en gingen met elke ploeg een andere kant op, zodat als we elkaar zouden ontmoeten we wisten dat we rond waren. 

Het leek in eerste instantie nog aardig weer, maar onderweg hebben we menig buitje over ons heen gekregen. Ondanks dat, bleef de stemming er goed in. 

Op de terugweg is er zelfs nog een “held” door de weide met koeien en stieren gelopen om daarvan alles op te rapen. Ondanks zijn oranje hesje werd hij toch niet op de horens genomen. 

Bij terugkomst hadden we wel 22 plastic zakken vol vuil opgeraapt oftewel  containers vol. 

De opbrengst was o.a. veel papier, piepschuim, kleden, een deel van een motorblok, een halve autoband, plastic flesjes, glas, metaal en verteerd touw. 

Als afsluiting van deze zinvolle ochtend waren er pannenkoeken. Dit werd door iedereen zeer gewaardeerd 

Een mooie win-win actie, die de DKV € 250 opleverde voor de grote verbouwing van het clubhuis aan de Gashavenstraat en de gemeente een schone IJsseloevers. 

 

Met dank aan: 

Alle vrijwilligers die zich in hebben gezet voor de actie. 

 

 

Terug