Vereniging

Het botenhuis van de Deventer Kano Vereniging (DKV) is gevestigd aan de Gashavenstraat, aan de zuidkant van Deventer net onder de Prins Bernhardsluis.

De IJssel vormt dan ook het thuiswater van de DKV. Op deze rivier en aangrenzende kolken zijn de leden regelmatig te zien bij het beoefenen van hun sport. De vereniging kent op dit moment vier disciplines. Dit zijn:

jeugd  |  kanopolo  | recreatie en tour | wedstrijd 

Of, wanneer, waar en hoe vaak leden varen, beslissen zij zelf. Maar op woensdagavond is de vaste verenigingsavond. De bar is dan open en van de lente tot begin herfst (zolang het ’s avonds nog voldoende licht blijft) wordt er door leden op de IJssel gevaren. Deze avonden zijn in principe slechts bedoeld voor leden. Maar belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de kanosport kunnen dan ook langskomen.

Het botenhuis ligt aan het einde van de Gashavenstraat, We varen op de IJssel, vanuit ons instapvlot in de Gashaven en in de Cebocohaven. Beide havens zijn aangesloten op de IJssel. Je moet wel kano-ervaring hebben, wil je op de IJssel kunnen varen.

Faciliteiten

In het botenhuis hebben wij de beschikking over faciliteiten die er voor zorgen dat dit botenhuis een ideaal startpunt is en een veilige maar vooral gezellige thuishaven. Bovendien leveren de faciliteiten een stuk comfort dat het kanoën nog aangenamer maken en uitnodigen voor een gepast gebruik. In het grensgebied van de stedelijke bebouwing en het uiterwaardenlandschap ligt het terrein van de DKV. Binnendijks het botenhuis en buitendijks een schier oneindig groot vaargebied. Het botenhuis bestaat uit een botenstalling, kleed- en sanitaire ruimtes, kantine/bar en een moderne sportzaal.

 [IMAGE] 

 

Auto parkeren en fiets stallen

Als u met de auto naar ons botenhuis komt, is het verstandig om deze te parkeren op de parkeerplaats aan het Hartenaasje. Dit is de parkeerplaats rechts voor de Gashavenstraat van voorheen de olie- en brandstoffenterminal van Q8. Hoofdreden hiervan is het feit dat de Gashavenstraat te smal is en de toegang voor openbare diensten vrij moet blijven. Komt u met de fiets, dan kunt u deze op het terrein, naast het botenhuis stallen in de hiervoor geplaatste fietsrekken.